Logo Smeg

SMEG SAMARBETAR MED DISNEY

När två globala ikoner samarbetar för att skapa Musse Pigg FAB kylskåp.

21/09/2018

​För att markera ett år som kännetecknas av jubileum - 70-års jubileum som företag - har det banbrytande italienska varumärket, Smeg, samarbetat med ett annat globalt varumärke, Disney, för att skapa ett special designat kylskåp i begränsad upplaga.

Efter att ha tidigare samarbetat med Dolce & Gabbana, Mini och Veuve Cliquot och många andra, har Smeg arbetat tillsammans med Disney för sitt senaste samarbete. För att fira partnerskapets speciella karaktär kommer det bara att finnas totalt 90 kylskåp i den begränsade upplagan.

Smegs ikoniska FAB28-kylskåp levereras med en originalritning på en av Disneys mest ikoniska karaktär, Musse Pigg, som också firar en milstolpe i år, sitt 90-årsjubileum.

Båda varumärkena är synonymt med att föra familjen tillsammans. För Smeg ligger hjärtat i företaget fokus på matlagning, familj och underhållning. Under tiden är kärnan i Disney att förena människor i alla åldrar, förenade i roligt, skratt, optimism och hopp.

Med en "True Original" skräddarsydd skiss av Musse Pigg har varje kylskåp av de begränsade upplagorna FAB28RDMM3 en bild av Musse som lekfullt når för kylens handtag. 90 kylskåp kommer att produceras, en för varje år sedan Musses debut 1928, vilket gör det till ett riktigt samlarobjekt. Varje kylskåp är dekorerad med en silverplåt med skåpets unika nummer.

Estetiskt sett är FAB28 Smegs mest erkända design. Omedelbar identifierbar på grund av sina mjuka kurvor och 50-tals inspirerade design banade den vägen till en kylrevolution i slutet av 1990-talet. Sedan dess har det blivit ett globalt fenomen. Interiören består av justerbara glashyllor, kromhylla, LED-lampor, ett isfack och en Life Plus-låda, som håller frukt och grönt fräschare längre. Varje FAB28 har en total bruttokapacitet på 281 L och en energiklass på A +++.

FAB28RDMM3 är född från ett spännande samarbete mellan två kreativa och ikoniska varumärken, och är tillgänglig i Europa så långt lagret räcker. Mer information om var du kan köpa skåpen i Sverige kommer inom kort.

#mickey90

#disneyxsmeg