Logo Smeg

SMEG LANSERAR BLAST CHILLER FÖR HEMMABRUK

Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera en blast chiller för hemmaköket.

17/10/2018

Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera en blast chiller för hemmaköket. Produkten finns tillgänglig i tre av Smegs redan etablerade designlinjer: Classic, Linea och Dolce Stil Novo. Denna multifunktionella och mångsidiga produkt har en elegant design som integreras perfekt med Smegs övriga inbyggnadsprodukter inom samma område.

Blast chillers har länge varit ett värdefullt verktyg i de professionella köken, och nu är produkten redo att ta sig in i hemmaköken hos de som letar efter sätt att konsumera hälsosammare livsmedel av högre kvalitet och samtidigt spara tid. Med blast chillern kommer större kreativa möjligheter att laga mat av professionell kvalitet hemma i ditt eget kök.

Smegs ambassadör, kocken och entreprenören Pontus Frithiof, driver flertalet restauranger i Stockholm. Han beskriver hur han använder produkten i sina verksamheter:  

-      Vi använder oss av blast chillers dagligen i alla våra verksamheter för att snabbt få ner temperaturen på livsmedel. Det är ett viktigt hjälpmedel för oss, inte minst för att säkerställa att bakterier inte frodas och skapa bättre hållbarhet.

Med Smegs blast chiller kan du, med hjälp av Pronto-funktionen, förvara maträtter i kylskåpstemperatur hela dagen, fri från bakteriell tillväxt, och sedan värma upp dem igen vid en förinställd tidpunkt. Denna funktion är särskilt bekväm för de som lever ett liv i högt tempo och vill ha en varm middag redo när de kommer hem, utan att tumma på livsmedelskvaliteten.

Blast chillerns funktioner innehåller automatiska program för nybörjare och manuella program för mer erfarna användare, och inkluderar både program för kyla (från 80-90 °C till 3 °C på mindre än 90 minuter) och program för djupfrysning (-18 °C på mindre än 4,5 timmar). Därför möjliggör produkten också snabb nedkylning av flaskor (1 ° per minut) för att kunna avnjuta vin och andra drycker vid optimal temperatur. Den hjälper även till att behålla mat vid önskad temperatur vilket är särskilt användbart för efterrätter och glass innan servering.

Blast chillerns snabba nedkylningsförmåga gör att den genomsnittliga lagringstiden för mat förlängs med upp till 70%, genom att spridningen av bakterier förhindras. Smaken, aromen och näringsegenskaperna hos färska livsmedel bibehålls även, vilket i stor utsträckning skulle förloras vid frysning i en normal frys. Ett resultat av detta är att grönsaker och frukt nu kan ätas året om, oavsett säsong.

-      En av de främsta fördelarna med en blast chiller är enligt mig möjligheten att kyla ner grönsaker, framförallt gröna. Denna typ av snabba nedkylning gör att de behåller sin färg, spänst och smak mycket bättre, menar Pontus Frithiof.

Ett annat stort plus är blast chillerns uppvärmningsfunktioner som kan anpassas upp till tre steg med olika varaktigheter och temperaturer. Denna funktion är särskilt användbar vid bakning, då degen blir mycket lätt och smältbar med endast små mängder jäst.

Avfrostningsfunktionen är också otroligt användbar: det går mycket fortare än att använda ett kylskåp och det håller livsmedlets egenskaper intakta utan risk att maten tillagas. Blast chillern kan också användas för matlagning på låg temperatur och för att hålla maträtter varma vid en inställd temperatur.

Slutligen hjälper Smegs nya blast chiller dig med dina dagliga rutiner i köket, vilket sparar både tid och minimerar slöseri, samtidigt som du alltid äter mat av högsta kvalitet. Pontus Frithiof beskriver hur han skulle använda produkten hemma i sitt kök:

-      Smeg står för innovativa produkter av hög kvalitet och snygg design. Jag ser potential i produkten för att kunna laga mat på ett professionellt sätt hemma. Personligen skulle jag använda den när jag veckovis gör storkok eller för grönsaker. Den passar även bra för att snabbt kyla ner soppor och såser.

Smegs blast chiller representerar en medvetenhet om konsumtion och livsmedelskvalitet, samtidigt som det tekniska tillvägagångssättet adderar ett mervärde till företagets sortiment, helt i linje med Smegs vision.