Logo Smeg

Sicily is my love
Under Designmässan Salone del Mobile di Milano, har Smeg och Dolce&Gabbana avslöjat sitt senaste samarbete – Sicily is my Love. Detta färgstarka samarbete är ett komplement till de omtalade FAB-kylarna som handmålats av sicilianska konstnärer och som presenterades förra året. Precis som FAB-skåpen är småelsprodukterna utsmyckade med Dolce&Gabbana’s signifikanta dekorativa stil.

 

Brödrostar, citruspressar, espressomaskiner, vattenkokare, blenders, köksassistenter och slow- juicers är alla dekorerade med gyllene citroner, citrusfrukter, fikonkaktusar och klarröda körsbär och är bara några av de typiska Sicilianska dekorationerna som är inramade i triangulära motiv, så kallade crocchi. Där finns även späda blomstermotiv, inspirerade av södra Italiens kuster och landskap, tillsammans bilder av den fascinerande Mt. Etna, omgiven av prydnadsfriser, pittoreska ruiner av Castors och Pollux grekiska tempel i the Valley of Temples, trinacrie och cartocci, som är dekorativa motiv som liknar stiliserade akantusblad.

Alla är symboler för ett estetiskt oupplösligt samband med Sicilien, Domenico Dolce och Stefano Gabbanas hem och mer generellt för Italien och dess matkultur, som alltid legat Smeg varmt om hjärtat.

Småelsprodukter som konstverk

Maten, de gamla traditionella rätterna som är typiska för södra Italien, är rötterna som gör att hjärtat och sinnet bara måste återvända. De små men dyrbara köksprodukterna är frukten av Smegs mångåriga erfarenhet av tillverkning av designprodukter.