Logo Smeg

FLÄKTAR – KMN75 NEWSON

EFFEKTIVITET OCH FUNKTIONALITET

RATIONALISM AND FUNCTIONALITY

En modern och minimalistisk design i kombination med extremt intuitiva funktioner: De nya Smeg KMN75-fläktarna ansluter sig nu till de övriga produkterna i den estetiska produktlinje som utvecklats i samarbete med den australiensiske designern Marc Newson, vilket innebär att du kan vara helt säker på att få ett kök med fullständigt enhetlig stil. I kombination med ugnarna och gas- och induktionshällarna blir dessa fläktar ett perfekt tillskott till din hemmamiljö. De finns i utföranden helt i rostfritt stål eller i stål och etsat svart eller vitt glas.  En funktion värd att nämna är den digitala displayen med touchkontroller. Detta är en av grundprinciperna i Newsonfilosofin: design som en vision av objekt vilka definieras mot bakgrund av sin omedelbara funktionalitet.

Produkterna i Newson-serien är verkliga konsthantverk som bygger på ett exklusivt designkoncept, djupgående estetisk förståelse och högeffektiva lösningar. Exempelvis är ett perimeterfiltersystem monterat på fläktarna. Det består av plana stål- eller glaspaneler som skiljs åt via öppningar som den utsugna luften passerar igenom. Eftersom filtren är dolda är fläktens linjer mjuka och oavbrutna, samtidigt som den blir enklare att rengöra: ångor och rök koncentreras till små områden, och de synliga delarna blir inte lika smutsiga.

Andra nyskapande funktioner är fördröjningstimern för fördröjd avstängning samt reningsfunktionen som eliminerar rök och lukt och säkerställer konstant luftcirkulation utan att det går åt onödigt mycket energi. Dessutom är fläkten extremt tystgående. Slutligen finns ett läge för extra hög utsugning som gör att fläkten går med maximal effekt under en kort period, så att även riktigt stark matos säkert elimineras.

Newson-fläktarnas geometri förhöjer egenskaperna hos de material som används och får dem att sticka ut från mängden. Fläktarna smälter in och förskönar många olika miljöer, dekorer och färgscheman.

 Download Pdf >