Logo Smeg

GOOD DESIGN AWARDS 2016

Pristagare för bäst designade konsumentprodukter annonserades på Chicago Athenaeum, vid Good Design Awards 2016.

23/12/2016

Pristagare för bäst designade konsumentprodukter annonserades på Chicago Athenaeum, vid Good Design Awards 2016.

Smeg med sina produkter var utvalda av en internationell jury, bestående av arkitekter och designers och slog motståndet från över femhundra företag och vann därmed det eftertraktade priset för förträfflighet inom design och innovation.

Mer specifikt så var det följande produkter som vann det prestigefyllda priset: 45cm vinkyl, förvaringslåda med sommelier insats, 60cm ugn, spishäll med artistiska pannställ och den  kombinerade 90cm hällen, alla från den nya serien Dolce Stil Novo, som presenterades för första gången vid  2016 års Eurocucina. Dessa banbrytande produkter fick beröm för sin eleganta estetik och sin extraordinära tekniska innovation i kategorin hushållsprodukter.

Produkterna var ackompanjerade av den nya fristående Portofino-spisen CPF9GP och den högpresterande SJF01 slowjuicer från 50-tals retroserien och som kännetecknas av den exklusiva SST™ slowsqueeze teknologin (43 rpm).

Den nya Portofino-spisen är inspirerad av den berömda liguriska byn med samma namn och utgör en perfekt kombination av färger och ljus från Medelhavet med hållbarhet av rostfritt stål och ger vilket kök som helst extra karaktär.

Smeg har i mer än 65 år arbetat outtröttligt för att kombinera estetik och teknologi genom att skapa produkter som erbjuder både stil och funktion. Smegs framgångar har uppmärksammats av ett antal utmärkelser, bl.a. nu Good Design Awards för sjätte året i rad.