Logo Smeg

SMEG VANN TVÅ "2013 GOOD DESIGN AWARDS"

För tredje året I rad har Smeg produkter erkännts av den Internationella designvärlden.

14/01/2014


Good Design Award, som grundades i Chicago år 1950, är ett internationelt erkännande för  spjutspetsprodukter inom industriell design och anordnas av Chicago Athenaeum - Museum för Arkitektur och design, en av de mest prestigefyllda kulturella instutionerna och det enda Arkitektur- och Designmuséet i USA som samarbetar med European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies. Varje år utvärderar en panel av experter från hela världen form, material, funktion och användandet av mer än 500 projekt från över 48 olika länder och belönar dem för sin innovation inom design och estetik - och i år var kylskåpet SMEG500 och ugnen SFP140 bland dem.

Ett 2013 Good Design pris gavs till Smegs ugn SFP140 från Linea-serien och kylen SMEG500 (resultatet av samarbetet mellan Fiat och Italia Independent. Samma pris vanns år 2010 av Smeg med Marc Newsons estetiska serie och år 2012 av hällen PVB750-2E.

De vinnande produkterna år 2013 är två produkter som är väldigt olika, men som delar en stilistisk hög nivå,  ”Made-in-Italy"- kvalitet, en överlägsenhet som särskiljer Smeg från sina konkurrenter. Båda är lättanvända,  har optimal prestanda, maximal funktion och banbrytande design.

Smegs ugn SFP140  designades  in-house, tack vare över 65 års know-how och för att göra matlagning till ett dagligt nöje. Kylen SMEG500 är resultatet av samarbetet mellan två “Made-in-Italy ledare”: Smeg och Fiat; ett extraordinärt objekt skapad genom ett samarbete med agenturen Italia Independent, eftersom ett kylskåp är inte bara en produkt och en motorhuv är inte bara en bildel.

"Det är alltid en ära och en glädje att tae mot pris av den här kalibern, - sager Vittorio Bertazzoni, CEO för Smeg – det betyder att SMEGS värderingar, som är tungt investerade i den italienska förmågan att skapa överlägsna produkter, inte bara när det gäller design, men även när det gäller innovation, fortsätter att få support bortom våra gränser. När det gäller SMEG500, är tillfredställelsen ännu större eftersom den här produkten också är resultatet av Italia Independents kreativitet. Det är en hyllning till företagets historia och till min farfar som började arbeta med Fiat efter andra världskriget.”