Logo Smeg

SMEG & GUIDO CANALI

Please only use this tool to share the page you are interested in. To ask a question or request information please use the relevant form on the contacts page.

14/05/2012

Smeg har en omfattande kunnskap och en djup passion för Arkitektur och konst. Man förstår att när dessa två kombineras på rätt sätt, skapas vackra och tidlösa object. Anledningen till denna kunnskap och passion är det nära samarbetet med några av världens mest renomerade och eftertraktade arkitekter; arkitekter som Renzo Piano, Mario Bellini, Guido Canali, och alldeles nyligen Marc Newson, som är född i Australien. Alla dessa har designat produkter för Smeg. Var och en av dessa experter har framgångsrikt bidragit till Smegs motto- Technology with Style – genom att skapa vitvaror som uttrycker unik stil genom att på ett perfekt sätt kombinera design, utförande och noggranhet till minsta detalj.

Guido Canali är skaparen av Smegs Classic serie, Canalis signatur. Den är känd over hela världen för att vara tidlös och och en representant för modern klassisk design.

Guido Canali har i många år arbetat med återställandet av några extraordinära historiska byggnader, såsom the National Gallery i Parma, Santa Maria della Scala i Siena och Duomo museet i Milano. När det kommer till återvinningsprojekt så har han omvandlat de tidigare tobaksfabrikerna i Milano till en kulturell anläggning, bostadshus och kommersiella byggnader. Han står bland annat även bakom Smegs huvudkontor I Guastalla.

Från och med den 29:e Augusti till och med den 25:e November kommer Smegs huvudkontor att presenteras på den 13:e Internationella Arkitekturbiennalen I  Venedig, en av den mest prestigefyllda kulturella instutionerna i världen. Byggnaden är ett betydande exempel på “Made in Italy” arkitekturen.