Logo Smeg

EN TOUCH AV ITALIEN HEMMA HOS ANDREA BRODIN

Lanseringen av kollektionen Sicily is my Love firades såklart med ett event i sann siciliansk anda, signerat Smeg Nordic och inredningsexperten Andrea Brodin.

30/05/2018

Vissa lanseringar måste bara firas med ett event, och lanseringen av Smegs kollektion Sicily is my Love var ett sådant tillfälle. Kollektionen, som är ett samarbete mellan Smeg och Dolce&Gabbana, visades första gången i Milano 2017 och har nu äntligen kommit till den nordiska marknaden. Smeg Nordic tog hjälp av inredningsproffset Andrea Brodin för att styra upp ett lanseringsevent i hennes vackra hem förra veckan.


Sicily is my Love heter samarbetet mellan Smeg och Dolce&Gabbana, som består av färgglada produkter dekorerade med citroner och andra sicilianska motiv. Foto: Agnes MaltesdotterDukningen andades Italien med citrusfrukter, grissini, färska kryddor och färgglatt porslin inlånat från Mateus. Blockljusen var placerade på vackra stenunderlägg från Cosentino, en av dagens samarbetspartners som dessutom gjort bänkskivan som samsas med Smeg-produkterna i Andreas kök. De inbjudna gästerna gick definitivt inte av för hackor. Ovan syns delar av gänget som deltog, som samtliga är välkända ansikten i mode- och inredningsvärlden. Från vänster: Edita Renlund (Foodjunkie), Valerie AflaloNina CampioniSusanne HistrupFrida FahrmanAndrea Brodin, Emma Danielsson (Emmas Mode), Anitha SchulmanNiklas Berglind och Emelie Ekman (34 Kvadrat). Klädkoden dagen till ära var D&G-inspirerat, vilket såklart anammades av dessa mode-modiga gäster. Kocken Pontus Frithiof var på plats för att bjuda gästerna på det bästa inom italiensk mat. På bild syns Valerie Aflalo och Emilia de Poret som blir försedda med färsk pasta. Menyn bestod av en salig blandning av godheter. Till förplock bjöds det bland annat på parmesan från Smegs egen fabrik i Italien (Montecoppe), burrata, chark, och focaccia. Till huvudrätt serverades pasta arrabiata och till efterrätt självklart tiramisu och äkta italienskt kaffe från Smegs samarbetspartner Lavazza.Dagens Instagram-moment blev helt klart när alla fick testa på att göra sin egen pasta i D&G-maskinen. Denna aktivitet bjöd på en hel del skratt - och mycket lyckad pasta! Gästerna lämnade lunchen med varsin välfylld goodiebags med produkter från dagens samarbetspartners: Pontus Frithiof, Zeta, Lavazza, Cosentino, Löwengrip, Daisy Grace, byAndrea och även Smeg själva. 

Produkterna hittas på www.smegshop.se, i Smeg Concept Store på Ringvägen 79 i Stockholm och hos utvalda återförsäljare som hittas på www.smeg.se

Bilder: Agnes Maltesdotter