Logo Smeg

Dricka grönsaker? Så lyckas du med din gröna juice med hjälp av en slowjuicer!

Att göra egenpressad juice med en slowjuicer har många fördelar. Du är garanterad en näringsrik dagsfärsk juice samtidigt som du kan skräddarsy ingredienserna helt efter din egen smak. Vi låter dig veta hur du lyckas med din gröna juice!

23/07/2018

Smegs slowjuicer SJF01.

Juicetrenden är knappast något nytt och detoxböcker, juicebarer och nya märken i butikerna har aldrig varit fler. Trenden verkar ha kommit för att stanna, och enligt statistik från Jordbruksverket har juicekonsumtionen ökat med 45 procent på bara fem år. Men för många känns gröna juicer fortfarande främmande och kanske rentav läskiga. Vi låter dig veta hur du lyckas med din gröna juice!

Att göra egenpressad juice har många fördelar. Du är garanterad en dagsfärsk juice samtidigt som du kan skräddarsy ingredienserna helt efter din egen smak. Slowjuicer är namnet på en särskild typ av juicemaskin som har lägre varvtal än en råsaftcentrifug. Detta gör att den långsamt vrider och pressar fruktsaften ur ingredienserna och på så sätt behåller juicen näringsvärdet bättre och blir mer koncentrerad. Den kan även pressa bladgrönsaker och andra fiberrika ingredienser som annars kan vara svåra att göra juice på. Men hur får du ut så mycket som möjligt av din gröna juice och hur blir den mindre skräckinjagande?

Här är våra bästa tips:

  • För att juicen ska bli så näringsrik som möjligt bör grönsaker inkluderas. Vi vill slå ett slag för broccoli som innehåller mycket A- och C-vitamin och samtidigt är rik på järn. Även grönkål, gurka, spenat och selleri är perfekta för en näringsrik grön juice fylld med antioxidanter.
  • Tillsätt någon sötare frukt för att göra juicen mildare och balansera upp smaken av grönsakerna. Ananas och äpple fungerar fint här.
  • Glöm inte citrusfrukterna! De fräschar snabbt upp juicens smak. Hos oss är lime en stor favorit men citron är också en uppfriskande smaksättare.
  • En grön juice ska drickas snabbt! Eller i varje fall inom 15 minuter efter att den pressats. Detta beror på att enzymerna försämras så snart juicen blir utsatt för luft, vilket också gör att näringsvärdet sjunker.
  • Drick din juice på tom mage, så ökar kroppens förmåga att ta upp vitaminerna och mineralerna.
  • Viktigast av allt: testa dig fram och låt juicen bli ett okomplicerat inslag i dina vardagliga rutiner!

Med det sagt önskar vi lycka till med juicandet! Läs mer om Smegs slowjuicer SJF01 på www.smeg.se/slowjuicer/. För att klicka hem din alldeles egen juicer, klicka här.