Logo Smeg

SICILY IS MY LOVE

#DGSICILYISMYLOVE

12/04/2017

För att fira världspremiären av den unika småelskollektionen ”Sicily is my love”, bjöd Smeg in vänner och särskilda gäster att delta på ett exklusivt event på Metropol i Milano.Sicily is my love

Dolce&Gabbana och Smeg sluter samman i ett kreativt samarbete, Sicily is my love, ett nytt unikt projekt Made in Italy. Den nya småelskollektionen är producerad av Smeg med en omisskännlig Dolce&Gabbana-stil. 

Brödrostar, citruspressar, espressomaskiner, vattenkokare, blenders, köksassistenter och slow- juicers är alla dekorerade med gyllene citroner, citrusfrukter, fikonkaktusar och klarröda körsbär och är bara några av de typiska Sicilianska dekorationerna som är inramade i triangulära motiv, så kallade crocchi: Där finns även späda blomstermotiv, inspirerade av södra Italiens kuster och landskap, tillsammans bilder av den fascinerande Mt. Etna, omgiven av prydnadsfriser, pittoreska ruiner av Castors och Pollux grekiska tempel i the Valley of Temples, trinacrie och cartocci, som är dekorativa motiv som liknar stiliserade akantusblad.


Bollitore #DGSicilyIsMyLove       Frullatore #DGSICILYISMYLOVE

        Impastatrice #DGSICILYISMYLOVE


Alla är symboler för ett estetiskt oupplösligt samband med Sicilien, Domenico Dolce och Stefano Gabbanas hem och mer generellt för Italien och dess matkultur, som alltid legat Smeg varmt om hjärtat. Inspirerade av mat, med produkter som är typiska för södra Italien, de gamla traditionella rätterna, är rötterna som gör att hjärtat och sinnet bara måste återvända, är dessa små, men dyrbara köksprodukter, frukten av Smegs mångåriga erfarenhet av tillverkning av designprodukter.

INTRESSEANMÄLAN