Logo Smeg

KYLSKÅP SOM KONST

Please only use this tool to share the page you are interested in. To ask a question or request information please use the relevant form on the contacts page.

02/06/2016Dolce&Gabbana och Smeg har än en gång samarbetat, denna gång för att designa ett antal FAB28 kylskåp, och förvandla dem till omisskännliga konstföremål.
De två företagen hör till två väldigt olika kreativa branscher, men enas i starka värderingar och en tradition av “Made in Italy”. Dessa värderingar rotar sig i en familjär miljö på den italienska landsbygden med en djup respekt för de italienska traditionerna.

Båda företagen är kända för sin kreativitet och detta har lett fram till att de skickligt sammanfogar olika eror av design, såväl som att man kombinerar sina specialiteter i mode, design, hantverk och tillverkning.Resultatet av detta partnerskap är det speciella FAB28 Smegkylskåpet med unik Dolce&Gabbana stil. Varje kylskåp föreställer bilder, handmålade av Sicilianska konstnärer. Bilderna inkluderar citroner, trinacria-symbolen, vagnshjul, medeltida riddare i stridsscener, alla utmärkande element för poetisk dockteater. De mest framträdande bilderna på varje produkt är sedan utsmyckade med klassiska blomstermotiv.


100 exklusiva kylskåp har producerats med innovation och med noggrannhet för detaljer. De är var och en ensamma i sitt slag, med en kombination av kvalitet och teknologi från Smeg tillsammans med det mänskliga hantverket och den otvetydliga kreativiteten som man förväntar sig av Dolce&Gabbana.

PROJEKTET
Två av de största kreativa märkena från världens mode- och vitvarudesigners möts, går ihop och skapar 100 unika och fängslande kylskåp, som avslöjar vackra berättelser från hjärtat av Italien. KONSTNÄRERNA
Sicilianska konstnärer, med stor skicklighet i dekorationsmålning med historiska motiv har förvandlat Smegkylskåpen till unika tolkningar av Siciliansk folklore

Deras arbete är ett resultat av passion, djupgående kreativitet och en känsla för sitt land.
Find out all the models available at smeg.com