Logo Smeg

FAB10: EN RIKTIG KONSTKYL

Please only use this tool to share the page you are interested in. To ask a question or request information please use the relevant form on the contacts page.

Vad får du om du kombinerar Grolsch öl, Smegs FAB10 kylskåp och tretton Sydafrikanska konstnärer?

16/06/2015För nästan ett år sedan berättade vi om  Smegs showroom i Kapstaden, som tidigare kallats Världens  Designhuvudstad år 2014. Nu är vi tillbaks i Sydafrika och denna gång i Johannesburg  för att berätta om ett konst och designevent  som involverar en av Smegs mest ikoniska produkter.Vad får du om du kombinerar Grolsch öl, Smegs FAB10 kylskåp och  tretton Sydafrikanska konstnärer?   Kanske otippat, men denna trion har åstakommit några unika konstvärk som  representerar den enorma konstnärliga och kulturella mångfalden i dagens Sydafrika på ett perfekt sätt.

Projektet är enkelt: Med Smegs support gav Grolsch ett Sydafrikanskt kollektiv  äran och bördan att få använda FAB10 kylskåp som utgångspunkt och inspiration till att skapa konst som kombinerar form och funktion. Gruppen, som inkluderar en eklektisk blandning av visuella designers, fotografer, graffittikonstnärer, övriga konstnärer och illustratörer, kunde hänge sig åt att omvandla kylarna efter sin personliga smak, genom att använda de mest varierande teknikerna och föremålen ni kan tänka erDe fantastiska resultaten har redan placerats ut till allmänt beskådande vid ett antal olika platser runt om i staden, inklusive Muséet för  Modern Konst och Design i Maboneng distriktet. Dessutom  kommer alla dessa  “konstkylar”, med undantag av en, att skänkas bort som priser i en exklusiv tävling som Grolsch håller i. Vad händer med den sista kylen undrar ni? Den sista FAB10:an  kommer snart att auktioneras ut till förmån för unga Sydafrikanska konstnärer.Lycka till och skål!